Yoga

Yoga methodes

Asana´s
In onze lessen komt regelmatig het belang terug van goed staan met je voeten op de grond, zowel fysiek als mentaal. Daarom staan in onze lessen de beoefening van de yogahoudingen, asana´s, in het middelpunt. Vandaar uit kan interesse ontstaan in andere werkvormen van yogabeoefening, die we ook aanbieden in onze yogastudio.

Yama’s en niyama’s
Het toepassen van de yama’s en de niyama’s vanuit de yogafilosofie geven houvast en structuur in je leven. Het werkt als een soort kompas. In plaats van je door de omstandigheden te laten leiden maak je jouw eigen afwegingen. Door te kijken met de blik vanuit de yama’s en de niyama’s krijg je meer inzicht over datgene waar je meer helderheid over wilt verkrijgen. Door middel van praktische, concrete oefeningen en gesprek ga je op onderzoek. 

Pranayama
De beoefening van de ademhaling, pranayama, is geïntegreerd in de reguliere lessen. De beoefening van pranayama leidt tot het meer ervaren van de eigen stilte. Een keer per maand wordt een les gegeven, geheel in het teken van pranayama.